Monday, November 28, 2011

Menyepi

Assalamualaikum wbt..
Satu jangkamasa yang agak lama blog ini,tidak diupdate..bukan tidak mahu update, cuma ingin melihat sejauh mana blog ini tidak akan diupdate.

Lebih 3 bulan tiada entry, banyak perkara yang berlaku dari puasa, raya aidilfitri,raya haji..awal muharra dan lain-lain...

Banyak yag diusahakan dalam 3 bulan ni, untuk keluarga, kerjaya dan hidup aku sendiri.Ada yang mendapat hasil dan banyak juga yang mengecewakan.Lumrah hidup mengikut aturan-Nya..
Apa-apa pun aku amat bersyukur kerana masih mempunyai kudrat dan tenaga untuk melaksanakan semua tanggungjawab aku.

Kekadang aku terfikir, kenapa aku masih di tempat ini sekarang, jauh dari keluarga, jauh dari kemajuan, jauh dari semua komitment yang sepatutnya aku boleh laksanakan.Pelbagai usaha yang aku lakukan untuk keluar dari sini, sudah hampir 2 tahun aku disini.

Seperti aku perlu meneliti, kenapa aku masih disini..mungkin ini sebahagian ujian untuk aku memperbaiki diri...rahmat disebalik ketentuan ini buat masa ini.

Hari ini, merupakan 2 Muharram 1433 Hijrah, bersamaan 28 November 2011 Masihi,
dan ku masih sini..

Tahun baru hijrah, dan kali ini, tekad yang teguh untuk berusaha memperbaiki diri.Satu langkah kecil telah aku mulakan untuk hijrah ini dan azamku untuk teruskanya..tiada masa lagi untuk bertangguh..,,tiada guna jika dengan Tuhan pun masih tidak dapat meraih cinta-nya, ini kan pula cinta manusia.

Wallahua'lam

No comments: