Sunday, September 28, 2008

Thinking of myself....past,today and future

28 Ramadhan..
Hari Raya Aidilfitri...2 hari je lg
aku sorng diri je kat umah sewa kat seksyen 7 ni..
semua budak rumah dah balik...Am,Adi,BD 25 hb lg dah blah..Yazid n Zaf plk...27 hb..
now I'm Alone...


aktiviti yang aku buat...shopping,windows shopping,terawih(sendiri je),sahur dan tulis blog ni(at the same time,download la movie..huhu).
xtahu nk buat ape...nk bace Al-Quran..jauh sekali rase...pelik rase makin jahil plk..

ntah aku pon xtahu nk rase ape..
semalam aku serve laman portal bebudak Smach Batch 9903 aku...
semalam br dapt joint...

PAst
rase sgt rindu mase belajar dulu...mase ngan kawan2...walaupon aku agak anti sosial sket time tu..
rase menyesal pon ade jgk(sket)....aku xsempat nk rapat dengan semua orng....
rata2 berade di last sem atau tahun akhir dah sekarang....dah ade jgk yang dah mula keje mcm aku...xramai la..

dah ade jugak yang dah tunang...dah kawin..yang dah ade anak pon dah...
ade jugak yang still in love lg..huhuhu...
aku plk?...ow...single and available...sape la nk kat aku ni...huhuhu
cerite bab pasangan ni.....aku still searching la(not so serius la)....
kawan pompuan tu adela..yg nk jd awek je xde...sume dah berpunye..huhuhhu

ceh,cakap macam beria-ria je nk couple..huhu...xbleh mak xkasi...huhu
ntah kekadang aku rase sunyi jgk....

ToDAY
dah 3 bulan keje....gaji ciput je,xbyk...cukup la utk hidup sorng...
aku harap sgt dapat cepat naik gaji(3 bulan lagi komfirm jawatan..)....
kalo sket jgk..blah...cr tempat lain...
honestly, aku nk keje kat kelantan...dekat dengan umah aku...(bkn aku sebab aku ni anak mak ek)
tapi nk teman mak aku,xde sape pon yang bernama lelaki kat dalam umah tu skrng..cian mak aku...ayah dah 3 tahun pergi...

aku sebagai anak sulong,banyak tanggungjawab...nak x nak kene ganti tempat ayah...
menjelang syawal ni..sayu hati rase...ayah dah xde..
aku plak br start keje..adik2 lain blajar lagi..
tapi Alhamdulillah...dua orng dah kat U (sorng dapt scholar sorng lg PTPTN cma ka la)
so xdela terbeban sgt mak aku skrng...tinggal 2 orng je lagi sekolah(darjah 2 and form 4)...
aku kalo bleh selalu nk gembirakan mak dan adik-adik aku...yela kalo bukan aku sape lagi..

pasal mak aku..aku tahu die masih sedih...mane x..orng kehilangan suami...walaupon dah 3 tahun....
aku paham...tapi hidup mesti di teruskan...

seminggu lepas...aku dapat offer buat haji tahun ni...Alhamdulillah...tp mak aku plk xdapt...
sepatutnye aku jd mahram mak aku dan pegi ber-4(nenek aku,mak sedara aku, aku and mak aku...nenek and mak sedar dapat jgk)...jd aku pegi la wat rayuan...moga2 mak aku dapat...
kalo xdapt...terpaksa la aku menangguhkan pemergian haji tahun ni....kalo xsape nk teman mak aku lain kali...lagipon sebenarnye aku ni gantikan arwah ayah aku utk wat haji tu...

erm...harap Tuhan bg rezeki untuk mak aku,Insyaallah(Amin)

FutURe
(ni bab poyo sket..huhu)
erm....pasal future ni....aku dah rancang dah sket2....
tapi rancang je...jd wat ke x..xtahu la..
setiap fasa dalam hidup aku ni...aku rancang jgkla( secara kasar la)...
so far jadila jgk...walaupun kekadang lain plk jd nye...Tuhan lebih mengetahui ape yg terbaik untuk aku...

kekadang aku nk rush dalam sume bende...rase macam mase xcukup dah sekarng...
abis belajar...keje,naik gaji cepat,kumpul duit..beli asset( kete,rumah,tanah)...simpan untuk haji dan umrah...and Kawin( tp awek tarak..huhu).

aku rase macam umur aku xpanjang...xtahu la nape..tapi ibadat plk still din dong(ape nk jadi ni)..

tula kot tuk entry kali ni...lagi pun lame jgk dah x tulis blog ni..huhu..
Kepada sesape yang bace entry...selamat berpuasa..selamat hari raya,maaf zahir batin...

fullstop.

Salam

3 comments:

Monsieur Sob said...

Selamat hari raya aidilfitri.
Maaf zahir batin.

Semoga sentiasa ceria di aidilfitri ini.

p/s: berhati-hati di jalan raya. :)

voice2...u said...

aku doakan ko n kawan sentiasa dalam kebahagian n mencapai apa yg diidamkan... insyaAllah.

Selamat Hari Raya.

rims_putih said...

nk khwn invite la ak..pkai sms pn ok..eee
pabila dgr kisah org mjdkn kite insan bsyukur/kuat brusaha..

zul-rythmandtempo.blogspot.com